Tjen penge på at udgive din egen musik

Tjen penge på at udgive din egen musik

Er du musiker, og drømmer du om at kunne leve af det en dag, kan du med fordel udforske nogle af de følgende måder, som giver dig mulighed for at tjene penge på din musik allerede nu.

Tjen penge på koncerter

En udbredt måde at tjene penge på sin musik er naturligvis ved at spille koncerter.

Her har du mulighed for at tjene penge på billetsalget, og er du populær nok, skal du nok ende med at lave et overskud på sådan en aften, selvom du måske selv skal betale for at leje scenen, booke lydmand osv. Har du brug for penge til dette, så tag et lån. Hos Lånekassen finder du flere anmeldelser af låneudbydere, som du med fordel kan læse.

Der er måske en scene i din lokale by, som du kan starte ud med at booke dig ind på for at få en smag af, hvordan det er.

Tjen penge på salg af plader og merchandise

Når du så er ude at spille på scener rundt omkring i landet, kan du også sælge CD’er, vinylplader og merchandise, når du er færdig med at spille. Det er en indtægtskilde, mange nye kunstnere benytter sig af.

Mange mennesker vil meget gerne støtte op om mindre kendte musikere ved at købe deres merchandise eller vinylplader for at bakke op om dem og hjælpe dem på vej i deres karriere.

Få penge for hver afspilning på streamingtjenester

Hvis du har indspillet nogle numre, kan du også lægge dem op på streamingtjenester, hvor du får penge, hver eneste gang dit nummer bliver lyttet til. Det er ikke mange penge, du får pr. afspilning, men hvis du pludselig har en del tusinde afspilninger på hvert nummer, kan det godt løbe op.

Om ikke andet kan det være et godt supplement til din øvrige indkomst. Hvad der er den bedste musik streaming tjeneste, er ikke helt til at sige, men et godt bud vil være Spotify, da mange danskere bl.a. gør brug af den.

Sælg copyrights til din musik

Er du god til at skrive melodier, eller lavet du eksempelvis elektronisk musik, kan du også sælge copyrights til dine melodier eller dine numre. Det kan blandt andet være til reklamebureauer, videoproduktioner eller andet, som skal bruge musik i deres produktioner. Ligesom du kan sælge stock billeder, kan du også sælge musik på samme måde.

Hvis du sælger alle rettighederne til et nummer, vil du typisk få flere penge for det, end hvis du sælger adgangen til at bruge nummeret. Stock billeder kan du også købe adgang til, mens du samtidig også har muligheden for at købe alle rettighederne til det enkelte billede for en højere sum penge.

Skriv numre for andre artister

Sidst, men ikke mindst, kan du også prøve at kaste dig ud i at skrive numre for andre artister. Der er mange musikere, der ernærer sig på den måde, og får du lavet et hit, kan du hurtigt tjene mange penge på at have skrevet teksten eller melodien til det.

Det er i hvert fald også en vej at gå, hvis du ikke har held med at slå igennem som artist selv, men stadig er god til at lave melodier og numre, andre måske kan gøre brug af, og som de kan få ud i verden og på hitlisterne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.